BIZTONSÁG,ENERGIA MEGTAKARÍTÁS!KÉMÉNY HUZATSZABÁLYZÓ-SZELLÖZŐ HUZATFOKOZÓ

Egyszerű,praktikus megoldás a szellőzési problémák megszüntetésére,biztonságos és gazdaságosabb fűtés!Tökéletesítse fűtését!Ne engedje be kéményébe a csapadékot!Szigetelt kémények,kémény bélelés,szigetelt magasítás

 

 

 

 

szab_kornegyzet.jpg
Huzatszabályzás felsőfokon


4 az 1-ben termék!

 

 

 

-meggátolja a csapadék kéménybe jutását

 

 

 

-meggátolja vagy csökkenti a szélbefújást

 

 

 

-meggátolja nagyobb madár vagy macska kéménybe esését

 

 

 

-a kémény és a tűztér jobban felmelegszik,így gazdaságossabb fűtés jön létre

 

 

 

A kémény huzatszabályzó a kéménytokba beépítve elősegíti az állandó, optimális és egyenletes kéményhuzat biztosítását!

 

 

 

 

 

 

 

GROX Huzatszabályzás felsőfokon

 

Grox Huzatszabályzó

 

Égés-tökéletesítés Gáz és Vegyes tüzelésnél egyaránt

A Grox Huzatszabályzó állandó, az átlagosnál magasabb hômérsékletet hoz létre a kéményben illetve az égéstérben, jelentôsen javítva ezzel az égés hatékonyságát, növelve a hôleadást. Speciális kiképzése miatt, bent tartja a még éghetô gázokat, így lehetôvé teszi azok elégetését is, jelentôs energiamegtakarítást eredményezve.

 

Energiatakarékosság

A Grox huzatszabályzó használatával jelentôs energia-, és költségmegtakarítás érhetô el. Normál esetben a kéménybôl kiáramló égéstermék nagy százalékban még éghetô gáz, a Grox huzatszabályzó hatására ezek a gázok is hasznosításra kerülnek, így érhetô el az energiamegtakarítás.

 

Költséghatékonyság

Cserépkályhák, kandallók, vegyes tüzelésû kazánok megbízható megoldásaként átlagosan évi kb. 10–25 % gáz fûtés esetén: kb. 5–10%-os költségmegtakarítás érhetô el, a mérési jegyzôkönyvek, és a gyakorlati tapasztalatok alakpján.

 

Szélvisszafújás

Az MSZ EN 1859 szabvány szerint elvégzett ÉME szélcsatorna mérések szerint a Grox huzatszabályzó gátolja a szélbefúvást, a meglévô huzatot azonban nem csökkenti. A Grox huzatszabályzó elônye a szeles idôjárásban még inkább jelentkezik, mert a szél szívó hatását tompítja, csökkenti. Megakadályozza, hogy a szél kifújja a meleget és az éghetô gázokat a kéménybôl és az égéstérbôl. A hasonló típusú termékekkel ellentétben nem fojtásként üzemel, csak szabályozza a már meglévô huzatot.Egyaránt ajánljuk normál mûködésû vagy erôs és túlméretezett kéményekhez is.

Használatával a szélvisszafújásos szénmonoxid-mérgezés veszélye csökkenthetô! Használata azonban nem pótólja a vészjelző jelzőberendezéseket így azok használata javasolt.

Amennyiben nagyobb túlzott huzat alakul ki a kéményben, akkor akár szilárd tüzelésû, akár gázkészülékrôl legyen szó, a készüléken több levegô áramlik keresztül, mint amennyi feltétlen szükséges a jó mûködéshez. Megnövekszik az égés légfelesleg-tényezôje vagy / és a gázkészülék esetén a deflektoron beáramló hígító levegô mennyisége.

Bukó szélnél Grox a huzatszabályzó sokat segít a kéménybeli áramláson a szabad csôvéghez képest. Nagyban csökkenti a visszatorlasztó hatást.

A szilárd tüzelésû berendezéseknél gyakran elôfordul, hogy nagy légfelesleg tényezôvel mûködnek. A Grox huzatszabályzó szabályozza a huzatot és így optimális égést és energia megtakarítást hoz létre.

 

Állagmegóvás

Rendeltetésszerû használat esetén - ld. Használati Utasítás! -, a gázok elégetésével megemeli az égési hômérsékletet, tökéletesíti az égést az égéstérben. Megakadályozza a kéményben a káros anyagok lerakódását, kicsapódását: pl. kátrány és korom. Folyamatos használat mellett a régi lerakódásokat is eltávolítja, így elkerülhetô a kémény- és az égéstér belsejének károsodása. Ezen tulajdonsága miatt hideg falú kormos, kátrányos kémények esetében is javasolt a használata. Használata elôtt ilyen esetben azonban ajánlatos a kéményt megtisztítani.

 

Környezetvédelem

A Grox huzatszabályzó csökkenti a károsanyag-kibocsájtást. Visszatérô probléma a szálló por és az ebbôl adódó szmogveszély is. A huzatszabályzó alkalmazása egyenletesebbé teszi a füstgáz áramlását, a tökéletesebb égés miatt nagymértékben csökkenti a por, pernye és korom kikerülését a kéménybôl. Ezzel a környezet por, füst és koromterhelése jelentôsen csökkenthetô.

 

Garancia, engedélyek, minősítések

 

 

 

A Grox huzatszabályzó CE minôsítéssel és ÉMI-engedéllyel is rendelkezik. A termék égéstermék-elvezetô rendszerekbe és szellôztetô kürtôkbe építve, kitorkolás-módosító végelemként alkalmazható. ÉMI egedély száma: AVJ A-155/2011. A termékre 3 év garanciát nyújtunk.

 

 

 

Grox Huzatszabályzó műszaki jellemzők

A Grox huzatszabályzó különbözô méretekben kapható kör, vagy négyzet alakú kürtôkre egyaránt, vagy egyedi méretben is rendlehetô. Anyaga koracél (inox), hosszú élettartamra tervezve. Saválló, idôtálló, normál esetben nem igényel takarítást és karbantartást. Rendkívül könnyen és egyszerûen szerelhetô, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthetô

A huzatszabályzó, eleve rosszul mûködô kis huzatú kémény esetében csak elôzetes szakértôi vélemény és átalakítás után alkalmazható! Felhelyezése előtt minden esetben győződjön meg tüzelőberendezése és kéménye állapotáról. Rossz tüzelőberendezés és rossz állapotú kémény esetén nem használható!

  

Kivételek:
- Kukoricatüzelés esetén a kukorica égésterméke rombolja a koracélt.
- Turbós kazánok esetében a ventilátor kinyomja az égésterméket.
- Kondenzációs kazánok esetében mert ott tökéletes az égés folyamata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szerkezet a hatását legjobban állandó fűtés mellett(téli körűlmények)tudja kifejteni. Kb.1 hetes használat szükséges,mire kiégeti a szennyeződéseket,lerakódásokat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Figyelem:fontos,hogy a kémény tüzeléstechnikailag megfeleljen funkciójának!

 

 

 

A hatékony és bíztonságos működés és fűtés alapvető feltétele a megfelelő minőségű tűzifa!A jó tűzifa száraz,min.1 éves vágású kemény erdei fa.Fenyőfát max.begyújtáshoz használjon!

 

 

 

A fagázok égésének jele:a tűzlángok kékes színűek

 

 

 

Nagyon fontos,hogy a kémény teteje lehetőleg túlnyuljon a gerinc vonalán,tökéletesen csak így tudja ellátni szerepét a kémény!Vállaljuk szigetelt kéménymagasítás elkészítését is.

 

 

 

A tökéletes égés jele:a fahamú világosszűrke,szinte fehér színű

 

 

 

 A huzatszabályzó használatával lényegesen nagyobb hő keletkezik,ezért cserépkályhánál,kemencénél repedések jelenhetnek meg.Ne pakolja meg elsőre nagyon a kályhát.

 

 

 

A huzatszabályzó használatával csökken a keletkező hamú mennyisége is!

 

 

 

 

 

 

 

 Helyezze fel a HUZATSZABÁLYZÓT a kémény tetejére. Ha pontos a méretválasztás, a megfelelő méretű terméket csak bele kell nyomni a kéménycsőbe addig, amíg a HUZATSZABÁLYZÓ a hornyokon megfeszül, ezzel a biztonságos rögzítés létrejön.Ajánlott hőálló tömítő használata.(megvásárólható nálunk) Béleletlen kémény esetén a szabályzó négyszögalját a kéménynyílás méretére alakítani, hajlítani.Ha lehetőség van rá,inkább a fedlapon alakítsuk ki véséssel,flexgéppel a szerkezet méretét. Ezután a nyílásba helyezzük, és hőálló flexibilis sziloplasttal, betonnal, járólap vagy csempe ragasztóval rögzítsük.Másik megoldás,ha a négyszög sarkait flexxel bevágjuk,az oldalakat kiterítjük és a kéményfedlapra dubelekkel rögzitjük.

 

 

 

Fontos tudnivaló!

 

 

 

A termék felhelyezése előtt mindig győződjön meg róla, hogy a kémény kialakítása megfelel a mindenkori építésügyi- és kémény szabványoknak, valamint ellenőrizze, hogy a kémény megfelelő tisztaságú, nincsenek benne a szennyeződésekből adódó lerakódások, minőségileg kifogástalan állapotú.

 

 

 

 Karbantartása:

 

 

 

A HUZATSZABÁLYZÓ minimális karbantartást igényel. Javasolt évente az esetlegesen rárakódott szennyeződés eltávolítása.Tisztitáshoz nagyon jól megfelel a kandallóüveg tisztitó.

 

 

 

Használati utasítás a Grox Huzatszabályzó termékekhez:

 

 Figyelmeztetés!! A termék préselési eljárással készült, elôfordulhat, hogy a vágási felületek élesek lehetnek! Felszerelésnél, kicsomagoláskor munkavédelmi kesztyû használata kötelezô!! Termékleírás: A Grox Huzatszabályzó termékek kiváló alapanyagokból készülnek, az európai minôségi követelmények és elôírások alapján. A termék CE minôsítéssel rendelkezik. A Grox Huzatszabályzó megakadályozza a szél és a csapadék, valamint idegen testek kéménybe kerülését, optimalizálja a füstgáz-kiáramlását. Használatával kizárja a szél-visszafújást a kéménybe ezzel megakadályozhatja a mérgezô gázok visszaáramlását, így csökkentheti a szénmonoxid mérgezés veszélyét!! A Grox Huzatszabályzó állandó és optimális és az átlagosnál jóval magasabb hômérsékletetet hozhat létre a kéményben, jelentôsen javíthatja ezzel az égés minôségét. Beépítése: A Grox Huzatszabályzó, rendkívül könnyen és egyszerûen beszerelhetô, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthetô. Felszerelése egyszerû és gyors. Helyezze fel a Grox Huzatszabályztót a kémény tetejére. Ha pontos a méretválasztás a megfelelô méretû termé- ket csak bele kell nyomni a kéménycsôbe, amíg a termék a hornyokkal bele nem feszül a kéménykörtôbe. Figyelem a tetôn történô közlekedés balesetveszélyes, a termék felhelyezésekor fokozottan ügyeljen biztonságára!! 1. Tiszta kátránymentes kémény, biztosítása. 2. A begyujtás mindíg felülrôl történjen. 3. A szekunder levegô nyílást úgy kell beállítani, hogy ha a fô levegônyílás lezár (automata huzatszabályzónál) akkor is kapjon levegôt a tûztér, de a vízhôfok ne menjen fel a tûz ne haljon el, met ha a füst lehül 70 C fok alá, kondenzáció lép fel és kátrányosodni kezd a kémény. 4. A beállításnál arra kell törekdeni, hogy kék lánggal égjen a tûz, mert ekkor égnek a felszabaduló gázok. 5. Fontos, hogy a tûz mindig kapjon egy kevés levegôt, mert ez megakadályozza, hogy a tûz elaludjon, és így állandó hônérsékleten tartja a kémény hômérsékletét. 6. Csak száraz fával fûtsön! Vegyes tüzelésnél kerülje a nem fûtésre alkalmas anyagok használatát!!!!! A Gumi, a pet palack nem fûtôanyag!! Huzatszabályzó használata, és a kazán beállítása: Gáz fûtés esetén nincs egyéb beállítási feladat. Fa és Szén tüzelésnél a következôk szerint kell eljárni. Arra fokozottan ügyeljünk hogy fa tüzelés esetén csak száraz fa használatával tudjuk elérni a kívánt hatékonyságot. A huzatszabályzó felhelyezése után a kazán beállítása következik. Elsô lépésként ugyanúgy gyújtsunk be mint máskor, ha már jól ég a tûz és egyébként is lezárnánk, az összes ajtót és levegôztetôt zárjuk le. Kivéve a tûzrakó ajtón lévô levegôztetôt nyílást - ahol rakjuk a tüzet (szekunder levegô). Ezt a nyílást teljesen nyissuk ki és 5-10 percenként nézzünk rá és zárjunk rajta egy keveset mind addig amíg a tûz a tûztérben kék lángokkal nem ég. Ha elértük a kék kis lángokkal történô égést a szellôzô nyílást fixáljuk le. A tûz ekkor már a felszabaduló gázokat égeti el. Ezt a beállítást csak egyszer kell elvégezni, a következô begyújtáskor csak be kell csuknunk az ajtót, a lefixált levegôztetôn kapja a megfelelô levegô mennyiséget. Figyelem a huzatszabályzó használatakor kevesebb fával gyújtsunk be (kb fele – 2/3-ada) mint a szokásos esetben. A begyújtás lehetôleg felülrôl lefele történjen. A termék eredményessége nagyban függ az alkalmazott tüzelôanyag minôségétôl, például nedves, rossz minôségû fa használata esetén nem tudjuk elérni a kívánt hatást. Fa illetve szén tüzelés esetén fontos a szekunder levegô megfelelô beállítása. Lényeges, hogy optimális feltételek esetén kevesebb tüzelôanyag elégetésével elérjük a kívánt hôfokot, ezért a tûzteret a Grox Huzatszabályzó használatakor nem szabad a szokásos módon feltölteni, túltölteni, mert balesetveszélyes!! A használat során a tökéletes eredmény érdekében elôfordul, hogy változtatnunk kell tüzelési szokásainkon! Fontos tudnivaló: A termék felhelyezése elôtt mindig gyôzôdjön meg róla, hogy a kémény kialakítás, állapota, megfelel-e a mindenkori építésiügyi- és kémény szabványoknak. Valamint ellenôrizze, hogy a kémény megfelelô tisztaságú, a kürtô átjárható, nincsenek benne szennyezôdéskbôl adódó lerakódások, és minôségileg kifogástalan állapotú. Karbantartása: A Grox Huzatszabályzó karbantartást nem igényel. Kéményseprés estén egyszerûen kihúzzuk a kéménybôl, majd a munka elvégzése után egyszerûen visszatoljuk, és újból rögzítjük a hornyokon. 

 

 

 

 

 

 

 

Forgalmazó: Garda Kft H-8360 Keszthely, Kossuth L. u. 77. Származási hely: EU

 

 

 

Tel.: 0683/314-359, 0630/956-2828 H-P:08.00-16.00 között

 

 

 

Email: gardakft2@gmail.com  és  zeppelin@keszthelynet.hu

 

 

 

A HUZATSZABÁLYZÓ rendkívül könnyen és egyszerűen szerelhető, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthető. Felszerelése egyszerű és gyors.

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 97
Heti: 116
Havi: 1 072
Össz.: 556 047

Látogatottság növelés
Oldal: HUZATSZABÁLYZÓ
BIZTONSÁG,ENERGIA MEGTAKARÍTÁS!KÉMÉNY HUZATSZABÁLYZÓ-SZELLÖZŐ HUZATFOKOZÓ - © 2008 - 2018 - kemenyhuzatszabalyzo.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kemeny huzatszabalyzo - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »